Beste Inductie Kookplaten | Vergelijken, Kopen & Advies

logo inductiekookplaatgids.nl

De beste inductie kookplaat 60 cm kopen? Advies & top 5

Direct weten wat de beste inductie kookplaat 60 cm is?  Inventum IKI6010 is de beste keuze voor elke starter die opzoek is naar een betaalbare maar hoog kwalitatieve inductie kookplaat!

De beste inductie kookplaat 60 cm

Bij het samenstellen van onze lijst met de beste inductie kookplaat 60 cm top 5 hebben we meerdere kookplaten getest op diverse punten.

Allereerst hebben we tientallen producten beoordeeld op basis van kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Daarnaast hebben we rekening gehouden met de feedback van gebruikers en hun ervaringen met verschillende merken en modellen.

We hebben ook onafhankelijke tests en beoordelingen geraadpleegd om de betrouwbaarheid en effectiviteit van de inductiekookplaten te waarborgen. Bovendien was het belangrijk voor ons om te kijken naar de prijs-kwaliteitverhouding, zodat onze aanbevelingen toegankelijk zijn voor een breed publiek.

Na al deze overwegingen hebben we de resultaten samengevoegd en zijn we tot een definitieve top 5 gekomen. We zijn ervan overtuigd dat deze selectie de beste inductie kookplaten 60 cm op de markt vertegenwoordigt en hopen dat u er net zo tevreden mee zult zijn als wij.

Ik ben Patrick, 31 jaar oud, en ik heb een passie voor het bouwen van websites. Voor vijf jaar heb ik gewerkt in een elektronicawinkel, wat mij inzicht gaf in diverse producten, zoals inductie kookplaten en koptelefoons.

Sporten is een integraal deel van mijn leven; ik ben al jaren een actieve sporter. In mijn vrije tijd dompel ik me graag onder in muziek en mag ik graag koken. Mijn doel met het bouwen van websites is om anderen te assisteren bij het maken van de juiste aankopen, zodat ze altijd tevreden zijn met hun keuzes.

Heb je na het doorlezen van de informatie op onze site nog twijfels over welke inductiekookplaat het beste bij jou past? Geen zorgen! Laat gerust een reactie achter onderaan deze pagina of neem direct contact met ons op via de contactpagina.

#1 Inventum IKI6010 – Beste voor budgetbewuste kopers.

Inventum IKI6010

60 cm, randloos design
1-fase plug & play
4 zones, 9 standen per zone
Timer met kookwekker
Tiptoetsbediening

Bekijk laagste prijs 
bol.com
Laatst bijgewerkt: oktober 13, 2023 - 7:36 am

De Inventum IKI6010 is een inbouw inductie kookplaat die uitblinkt in gebruiksgemak en functionaliteit. Met vier kookzones en een reeks handige functies zoals de Boostfunctie en kooktimer, biedt deze kookplaat een uitstekende kookervaring. Het apparaat is niet alleen efficiënt maar ook veilig, dankzij de restwarmte indicator die aangeeft welke zones nog heet zijn na gebruik.

Deze kookplaat is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke inductie kookplaat. De tiptoetsen zorgen voor een eenvoudige bediening, en de kookplaat zelf is gemakkelijk te installeren. Hieronder vindt u de belangrijkste positieve en negatieve kenmerken van dit product.

Dit is wat wij geweldig vinden aan dit product.

 • Boostfunctie: De Boostfunctie geeft een kookzone tijdelijk extra vermogen, wat ideaal is om snel water aan de kook te brengen of andere snelle kooktaken uit te voeren. Dit bespaart tijd en energie.
 • Tiptoetsen voor eenvoudige bediening: De kookplaat is uitgerust met tiptoetsen die onder het glas zitten. Deze sensoren zijn gevoelig voor aanraking en maken de bediening van de kookplaat zeer eenvoudig en intuïtief.
 • Kooktimer en Restwarmte-indicator: De kooktimer helpt u bij het bijhouden van de kooktijd, zodat u niet constant de kookplaat in de gaten hoeft te houden. De restwarmte-indicator draagt bij aan de veiligheid door aan te geven welke kookzones nog heet zijn na gebruik.
Afmetingen Inventum IKI6010 inductie kookplaat
De Inventum IKI6010 inductie kookplaat heeft een breedte van 60 cm en een hoogte van 4,5 cm. De kookplaat is geschikt voor vier pannen.
Inventum IKI6010 inductie kookplaat
De Inventum IKI6010 inductie kookplaat heeft een breedte van 60 cm, een hoogte van 4,5 cm en een diepte van 52 cm. De kookplaat heeft vier kookzones met een totaal vermogen van 7.400 watt.

De randloze Inventum inbouw inductiekookplaat IKI6010 is voorzien van 4 kookzones, met elk 9 verschillende standen. Bekijk deze prachtige inductie kookplaat

Dingen om rekening mee te houden

 • Nismaten: Omdat deze kookplaat ingebouwd moet worden, is het belangrijk om goed op de nismaten te letten. Als de nismaten niet correct zijn, kan de installatie problematisch zijn.

#2 Siemens EU61RBEB5D – Beste in technologische innovatie.

Siemens EU61RBEB5D
 • 4 kookzones
 • Inductie inbouw kookplaten
 • Siemens
Bekijk laagste prijs 
bol.com
Laatst bijgewerkt: oktober 13, 2023 - 7:51 am

De Siemens EU61RBEB5D is een inbouw inductie kookplaat die zich onderscheidt door zijn veelzijdigheid en efficiëntie. Met vier kookzones en een reeks aan geavanceerde functies zoals de powerBoost en quickStart, biedt deze kookplaat een uitstekende kookervaring. De kookplaat is niet alleen krachtig maar ook veilig, dankzij de 2-voudige restwarmte aanduiding en kinderbeveiliging.

Deze kookplaat is perfect voor diegenen die een geavanceerde en betrouwbare inductie kookplaat zoeken. De touchControl bediening en 17 vermogensstanden zorgen voor een nauwkeurige en eenvoudige bediening. Hieronder vindt u de belangrijkste positieve en negatieve kenmerken van dit product.

Dit is wat wij geweldig vinden aan dit product.

 • Powerboost: Deze functie zorgt voor een snellere kooktijd door 50% meer energie te leveren dan de hoogste stand. Dit is ideaal voor het snel aan de kook brengen van water of het versnellen van andere kookprocessen.
 • 17 Vermogensstanden: De kookplaat biedt 17 vermogensstanden, waardoor u de warmte zeer nauwkeurig kunt aanpassen. Dit is vooral handig voor complexe gerechten die een specifieke temperatuurregeling vereisen.
 • Veiligheidsfuncties: De kookplaat is uitgerust met een 2-voudige restwarmte-aanduiding en kinderbeveiliging, wat bijdraagt aan een veilige kookervaring.

Met een gemiddelde bereidingskwaliteit heb je meer mogelijkheden voor het bereiden van gerechten. Siemens kookplaat bekijken

Dingen om rekening mee te houden

 • Installatievereisten: De kookplaat heeft specifieke inbouwmaten en een minimale werkbladdikte nodig, wat de installatie kan bemoeilijken als uw keuken niet aan deze vereisten voldoet.

#3 Inventum VKI6010ZIL – Beste voor gebruiksgemak.

Inventum VKI6010ZIL
 • 4 kookzones
 • 3500 watt
 • 1-fase plug & play
Bekijk laagste prijs 
bol.com
Laatst bijgewerkt: oktober 13, 2023 - 7:58 am

De Inventum VKI6010ZIL is een vrijstaande inductie kookplaat die zich onderscheidt door zijn gebruiksgemak en veelzijdigheid. Met vier kookzones en negen standen per zone biedt deze kookplaat een uitstekende kookervaring. Het apparaat is kindvriendelijk dankzij de restwarmte-indicatie en een kinderslot.

Deze kookplaat is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke inductie kookplaat. De tiptoetsen zorgen voor een eenvoudige bediening, en de kookplaat is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Hieronder vindt u de belangrijkste positieve en negatieve kenmerken van dit product.

Dit is wat wij geweldig vinden aan dit product.

 • Eenvoudige bediening met tiptoetsen: De kookplaat is uitgerust met tiptoetsen die het mogelijk maken om de kookplaat eenvoudig en intuïtief te bedienen.
 • Veiligheidsfuncties: De kookplaat is voorzien van een restwarmte-indicatie en een kinderslot, wat bijdraagt aan een veilige kookervaring.
 • Makkelijk schoon te maken: Na het koken kunt u de kookplaat eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek, wat bijdraagt aan het gebruiksgemak.

Prima 1 fase inductie kookplaat voor als starter. Mooi concept en makkelijke bediening. Inventum kookplaat bekijken

Dingen om rekening mee te houden

 • Beperkte vermogensstanden: Met negen standen per zone biedt de kookplaat weliswaar veelzijdigheid, maar mogelijk niet genoeg precisie voor sommige complexe kooktaken.

#4 Etna KIS260ZT – Beste voor veelzijdigheid.

ETNA KIS260ZT
 • Nismaat: 5,6 x 56 x 49 cm
 • 4 kookzones
 • 1-fase plug & play
Bekijk laagste prijs 
bol.com
Laatst bijgewerkt: april 19, 2024 - 10:01 am

De ETNA KIS260ZT inductiekookplaat markeert een hoogtepunt in moderne keukentechnologie, waarbij krachtige prestaties, gebruiksvriendelijkheid en stijlvol design samensmelten.

Deze kookplaat onderscheidt zich door zijn efficiëntie en vermogen, waardoor elke kookervaring zowel plezierig als effectief is.

Met speciale aandacht voor veiligheid en gemakkelijke onderhoud, biedt de ETNA KIS260ZT een uitmuntende combinatie van functionaliteit en esthetiek, ideaal voor elke moderne keuken.

Vermogen en Efficiëntie: De ETNA KIS260ZT is uitgerust met een krachtig verwarmingssysteem, wat zorgt voor snelle opwarming en een uniforme warmteverdeling. Dit betekent efficiënter koken en energiebesparing.

Kookzones: Deze kookplaat biedt meerdere kookzones, die geschikt zijn voor verschillende pannen en kookstijlen. Dit maakt het mogelijk om diverse gerechten tegelijkertijd te bereiden.

Gebruiksgemak: De intuïtieve bediening en responsieve touch controls van de ETNA KIS260ZT zorgen voor een moeiteloze en aangename kookervaring.

Veiligheidsfuncties: Uitgerust met veiligheidsfuncties zoals een kinderslot en oververhittingsbeveiliging, biedt deze kookplaat een veilige omgeving in elke keuken.

Onderhoud en Reiniging: Het gladde oppervlak van de inductiekookplaat vergemakkelijkt de schoonmaak, waardoor het onderhoud eenvoudig en tijdbesparend is.

Dit is wat wij geweldig vinden aan dit product.

 • Hoge energie-efficiëntie en krachtig verwarmingssysteem.
 • Veelzijdige kookzones geschikt voor verschillende kookbehoeften.
 • Gebruiksvriendelijke interface met intuïtieve bediening.
 • Eenvoudig te reinigen en te onderhouden oppervlak.

“De ETNA KIS260ZT heeft mijn kookervaring getransformeerd! Snel, efficiënt en ongelooflijk gebruiksvriendelijk. Het schoonmaken is een fluitje van een cent. Absoluut elke cent waard!” Deze fantastische Etna kookplaat bekijken

Dingen om rekening mee te houden

 • De ETNA KIS260ZT kan een hogere prijs hebben in vergelijking met standaard kookplaten, wat het minder toegankelijk maakt voor budgetbewuste consumenten.

#5 AEG IKB64431FB – Beste in flexibele kookopties.

AEG IKB64431FB
 • Nismaat: 4,4 x 56 x 49 cm
 • 4 kookzones
 • 7350W / 2-fasen
Bekijk laagste prijs 
bol.com
Laatst bijgewerkt: oktober 13, 2023 - 8:02 am

De AEG IKB64431FB is een inbouw inductie kookplaat die zich onderscheidt door zijn gebruiksgemak en veelzijdigheid. Met functies zoals MaxiSense, Hob2Hood en een krachtige boostfunctie biedt deze kookplaat een uitstekende kookervaring. MaxiSense zorgt ervoor dat de kookplaat zich automatisch aanpast aan de grootte en plaatsing van de pan, wat resulteert in gelijkmatige kookresultaten.

Deze kookplaat is niet alleen functioneel maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Elke kookzone heeft een eigen schuifregelaar, waardoor je het vermogen eenvoudig kunt instellen. Daarnaast is de kookplaat voorzien van een automatische veiligheidsuitschakeling, wat bijdraagt aan een veilige kookomgeving. Hieronder vindt u de belangrijkste positieve en negatieve kenmerken van dit product.

Dit is wat wij geweldig vinden aan dit product.

 • MaxiSense technologie: Deze functie zorgt ervoor dat de kookplaat zich automatisch aanpast aan de grootte en plaatsing van de pan, wat resulteert in gelijkmatige kookresultaten.
 • Hob2Hood functie: Deze functie maakt het mogelijk om een bijpassende AEG afzuigkap automatisch aan te sturen vanaf de kookplaat, wat zorgt voor een geïntegreerde kookervaring.
 • Krachtige boostfunctie: Met de boostfunctie kun je je gerechten extra snel opwarmen, wat tijd bespaart en efficiënt koken mogelijk maakt.

Warmt snel op, veel voorgeprogrammeerde functies, ideaal voor een fijne kookbeleving. Bekijk deze AEG inductie topper

Dingen om rekening mee te houden

 • Perilex aansluiting vereist: Voor deze kookplaat is mogelijk een aanpassing nodig in de meterkast omdat hij kan worden aangesloten op een 2-fasen (of soms 3-fasen) Perilex aansluiting.

Belangrijke kenmerken bij het kiezen van de beste inductie kookplaat 60 cm 👇

Bij het kiezen van de beste inductie kookplaat 60 cm zijn er nogal wat factoren die meespelen waar je over na moet denken voor je overgaat tot de koop. Het is namelijk een flinke investering en eentje waar je nog lang van wilt genieten. Hier zijn enkele belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden:

1. Vermogen en Temperatuurregeling

De kracht achter een inductie kookplaat speelt een grote rol in de snelheid waarmee uw maaltijden klaar zijn. Een model met meer vermogen zal uiteraard sneller uw gerechten bereiden. Echter, het is niet alleen de snelheid die telt; een fijne temperatuurcontrole is minstens zo belangrijk. Dit komt vooral van pas bij het bereiden van verfijnde gerechten, waarbij de juiste temperatuur een doorslaggevende factor kan zijn.

2. Aantal Kookzones

De standaardbreedte van 60 cm voor inductie kookplaten komt meestal met vier afzonderlijke kookzones. Echter, sommige geavanceerde modellen bieden de mogelijkheid om zones samen te voegen de zogenoemde flexibele kookzones, wat ideaal is voor het gebruik van grotere pannen. Denk goed na over het aantal pannen dat u gelijktijdig wilt gebruiken en selecteer een kookplaat die aan deze specifieke wensen tegemoetkomt.

3. Veiligheidsfuncties

Veiligheid staat voorop, zeker als er kinderen in het spel zijn. Let daarom op extra veiligheidsfuncties zoals een kinderslot, een indicatie voor restwarmte en een automatische uitschakelfunctie. Deze functies kunnen helpen om ongelukken in de keuken te minimaliseren.

4. Bediening en Gebruiksgemak

Of u nu een voorliefde heeft voor touch controls of de charme van traditionele draaiknoppen waardeert, de bediening van de kookplaat dient intuïtief en gebruiksvriendelijk te zijn. Het laatste wat u wilt is de handleiding doorzoeken terwijl uw water al over de rand borrelt.

5. Extra Functies

Bepaalde modellen zijn uitgerust met handige extra functies, zoals een timer, een pauzeknop of zelfs voorgeprogrammeerde kookinstellingen. Hoewel deze extra’s niet per se doorslaggevend zijn, kunnen ze uw kookervaring wel aanzienlijk veraangenamen.

6. Energie-efficiëntie

Inductie kookplaten staan bekend om hun energie-efficiëntie in vergelijking met gas- of elektrische kookplaten. Toch is het verstandig om ook aandacht te besteden aan het energielabel en eventuele eco-standen die het apparaat te bieden heeft. Deze kunnen u helpen om nog meer energie en dus kosten te besparen.

7. Prijs en Garantie

Tot slot, vergeet niet uw budget en de aangeboden garantie in overweging te nemen. Een kwalitatieve inductie kookplaat is een investering voor de lange termijn, dus het is belangrijk dat u waar voor uw geld krijgt.

Door al deze aspecten zorgvuldig te wegen, bent u goed op weg om de beste inductie kookplaat 60 cm te vinden die perfect aansluit bij uw wensen en behoeften. In onze volgende sectie zullen we dieper ingaan op enkele topmerken en modellen die u zeker niet mag missen.

Kiezen van de juiste pannenset

Wanneer je een inductiekookplaat hebt aangeschaft, dan is het ook belangrijk om te beschikken over een juiste pannenset voor inductie, niet alle pannen die gebruikt worden op een gasfornuis zijn namelijk geschikt voor inductie.

Inductie kookplaat schoonmaken

Het schoonmaken van je inductiekookplaat kan bijdragen aan een veel langere levensduur van je kookplaat, besteed dus even wat extra aandacht hoe je een inductiekookplaat het beste kunt schoonmaken, wat je wel moet doen en wat absoluut niet om de levensduur te verlengen.

Inductie kookplaat beschermen

Met alleen de juiste pannenset en het schoonmaken van je inductiekookplaat ben je er nog niet, je kunt nog meer doen om je kookplaat een langere levensduur te gunnen, dat is door het aanschaffen van een inductie beschermer. Deze beschermers helpen om krassen te voorkomen door je nieuwe inductie pannenset op zijn plaats te houden.

Veelgestelde vragen

Welke inductiekookplaat is het zuinigst?

Inductiekookplaten zijn over het algemeen zuiniger dan gas- of elektrische kookplaten. Let op het energielabel; een A+++ label is het zuinigst.

Heb je een aparte groep nodig voor een inductie kookplaat?

Ja, het is aanbevolen om een aparte elektrische groep aan te leggen voor een inductiekookplaat, vooral als deze een hoog vermogen heeft. Lees onze handleiding voor het aansluiten van een inductie kookplaat in de meterkast

Wat is de gemiddelde levensduur van een inductie kookplaat?

De gemiddelde levensduur van een inductiekookplaat ligt tussen de 10 en 15 jaar, afhankelijk van het gebruik en het merk.

Wat zijn de beste pannen voor inductie?

Bij het kiezen van de beste inductiepannen is het belangrijk om te letten op het materiaal, de bodem, compatibiliteit en het merk. Gietijzer, roestvrijstaal en speciale inductiepannen zijn goede opties.

60 cm, randloos design
1-fase plug & play
4 zones, 9 standen per zone
Timer met kookwekker
Tiptoetsbediening

bol.com
expert.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt: oktober 13, 2023 - 7:36 am
 • 4 kookzones
 • 3500 watt
 • 1-fase plug & play
bol.com
blokker.nl
expert.nl
Laatst bijgewerkt: oktober 13, 2023 - 7:58 am
 • Nismaat: 5,6 x 56 x 49 cm
 • 4 kookzones
 • 1-fase plug & play
bol.com
expert.nl
Laatst bijgewerkt: april 19, 2024 - 10:01 am
 • Nismaat: 4,4 x 56 x 49 cm
 • 4 kookzones
 • 7350W / 2-fasen
bol.com
blokker.nl
expert.nl
Laatst bijgewerkt: oktober 13, 2023 - 8:02 am